luni, 10 octombrie 2022

Hramul Instituției Publice Liceul Teoretic „Olimp” din s.Costești, r-ul Ialoveni

    Conform frumoasei tradiții strămoșești, prin care fiecare localitate are un hram al său, care de cele mai dese ori corespunde hramului bisericii din localitate, mai multe instituții de învățământ și-au stabilit un hram instituțional. Un exemplu în acest sens este și Instituția Publică Liceul Teoretic „Olimp” din s.Costești, r-ul Ialoveni, unde de 11 ani prin purtarea de grijă a administrației instituției și a profesorului de religie pr. Ioan Grigoriță se serbează anual hramul instituției - Sfântul Ioan Teologul (9 octombrie). 

    În acest an, ziua de hram, a adunat la rugăciune tot colectivul didactic, alături de elevi și părinți în biserica Sf. Ier. Nicolae din localitate. După participarea la Sfânta Liturghie elevii și profesorii instituției de învățământ s-au unit cu Hristos prin Taina Sfintei Împărtășanii. Iar după otpustul Liturghiei a urmat un moment artistic organizat de preotul și profesorului de religie Ioan Grigoriță, în cadrul căruia elevii au recitat poezii și au cântat cântece de slavă și mulțumire aduse Bunului Dumnezeu, iar cadrele didactice ale instituției au interpretat o slăvire închinată Sfântului Ioan Teologul. 

    La eveniment au fost prezenți atât creștinii din localitate cât și preotul-paroh Vasile Ciobanu; șeful Direcției Educație Ialoveni, diaconul Ioan Scutaru și șeful Cabinetului metodic Veaceslav Iordachescu. 

    Cu prilejul hramului instituției de învățământ, pentru promovarea educației bazată pe valorilor creștine, instituția de învățământ s-a învrednicit de diplomă mitropolitană și de diplomă din partea Direcției educație. Dna Bivol Maria, directorul instituției, a mulțumit pentru încrederea acordată și a subliniat că distincțiile primite o obligă să progreseze în educația morală și religioasă a copiilor.