marți, 4 ianuarie 2022

Conferința profesorilor de religie la final de semestru

     În data de 29 decembrie a avut loc „Conferința profesorilor de Religie” la final de semestrul I al anului curent de studii. Conferința a fost dedicată prezentărilor de bune practici și experiențe didactice. Profesorii de Religie au prezentat instrumente didactice pe care le utilizează în predarea sincronă și asincronă, online și offline. 

    În cadrul conferinței au fost prezentate următoarele instrumente didactice și elemente din practica de succes: 

  • Canva - utilizat pentru realizarea de postere, prezentări și video, atât de elevi cât și de profesori.
  • Siti-ul profesorului de religiei - prezentat de Pr. Vasile Manica, grad didactic II, ca spațiu de stocare a materialului didactic necesar: filmulețe, prezentări, fișe de lucru etc.
  • Parteneriatele educaționale: Etwinning - prezentat de dna preoteasă Vrancean Rodica, grad didactic II. Platforma Etwinning este un spațiu de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informații pentru profesorii din Europa.
  • Formularele Google / Google forms - prezentat de dna Cepraga Diana, reprezintă o modalitate ușoară și eficientă de evaluare la Religie, prin crearea diverselor formulare și chestionare Google putem evalua rapid un subiect atât în predarea on-line cât și în sala de clasă.
  • Instrumente pentru predare sincronă și asincronă - prezentat de pr. Dumitru Tolico, grad didactic Superior la Religie. Părintele-profesor a prezentat mai multe platforme și instrumente digitale utile în predarea-evaluare la Religie: Wakelet, Liveworksheets, Wordwall etc.
    La finalul conferinței s-au discutat și alte probleme actuale ale educației religioase: formarea continuă la Religie, materiale didactice și apariții editoriale, participarea la concursuri școlare la Religie (naționale și internaționale), implicarea în proiecte de parteneriat național și internațional în special platforma e-twinning.  




📌*Despre comanda de cărți*📌 La dispoziție avem:

📜Cartea de colorat „Zilele creației”, 25 lei - https://predare-religie.blogspot.com/2020/09/carte-de-colorat-pentru-copii-facerea.html

📜Nuvele - „Poteci spre ziua a șaptea”, 45 lei  - https://predare-religie.blogspot.com/2021/10/aparitie-editoriala-poteci-spre-ziua.html

📩 La comandă prin mesaj:

📚 Darul cuvântului, 25 lei - https://predare-religie.blogspot.com/2021/07/aparitie-editoriala-darul-cuvantului.html

📚 Viața omului după poruncile Domnului, 25 lei - https://predare-religie.blogspot.com/2021/12/suport-metodico-didactic-cele-zece.html