A urmat un Te Deum de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra tuturor tinerilor, cerându-se luminare și înțelepțire, precum și râvnă pentru cele sfinte ale celor în creștere și devenire.
Mitropolitul a rostit un cuvânt de învățătură pentru adunarea drept-măritoare, menționând frumusețea tinereții și provocările prin care trec tinerii de astăzi.
Pentru slujitorii, instituțiile și tinerii implicați în diverse proiecte de zidire sufletească au fost pregătite diplome de excelență. Astfel, au fost înmânate diplome și seturi de carte duhovnicească pentru 60 de instituții și persoane la diverse categorii: profesorul de religie și performanțe la această disciplină, promovarea valorilor creștine, misionarul, studentul, liceanul și voluntarul anului.
La final, prot. Octavian Moșin, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare, rugăciune, apreciere și încurajare pentru toți care se trudesc spre formarea lăuntrică a generației în creștere.
Teatrul poetic ”Comoara” din s. Sălcuța, Căușeni, condus de către prot. Nicolae Jelihovschi, a venit cu un spectacol legat de perioada prigoanei comuniste.
Totodată, a fost inaugurată sala-muzeu de pe lângă biserica universitară și redeschisă Biblioteca de carte religioasă.
Subliniem că în acest an în baza dosarelor depuse la concurs au fost menționați profesorii de Religie:
- Pr. Andrei Ursoi, inspector Eparhia de Ungheni și Nisporeni.
- Preoteasa Rodica Vrancean, profesor de Religie Tohatin, grad didactic II;
- Preoteasa Olesea Manole, profesor de Religie Rădeni, grad didactic II.