Pagini

marți, 30 aprilie 2024

Seminar la disciplina opțională Religie, raionul Florești


    La data de 26 aprilie, Protopopiatul Florești în colaborare cu Direcția Generală Educație Florești a desfășurat Seminarul metodologic raional la disciplina Religie, cu genericul „Sub lumina Învierii”. 
    Agenda Seminarului a cuprins o oră publică cu tema: „Învierea Domnului”, susținută de protoiereul Victor Plămădeală, metodist al protopopiatului Florești, profesor de religie, deținător al gradului didactic I, în cadrul căreia elevii au aflat despre importanța Învierii Domnului pentru omenire, cât și au povestit despre tradițiile și obiceiurile creștinilor la sărbătoarea Sfintelor Paști. 
    În a doua parte a întrunirii s-a desfășurat o activitate extracurriculară în cadrul căreia s-a discutat despre importanța promovării valorilor creștine la tineri prin intermediul metodelor: proiectul, parteneriatul și acțiuni de caritate. Drept model de proiect la religie, elevii au prezentat proiectul de cercetare pe despre istoria bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Băhrinești, raionul Florești. 
    La sfârșitul activității s-au făcut concluzii și propuneri privind eficientizarea predării obiectului opțional Religia.